Editia I

 

Afis

Program final

În urmă cu un an de zile lua naştere Asociaţia Studenţească PhiloHistoRiSs, din ambiţia câtorva studenţi, masteranzi şi doctoranzi ai Facultăţii de Istorie şi Filosofie. În această perioadă am dobândit noi prieteni şi colaboratori, noi experienţe, am iniţiat câteva proiecte precum, “Cluj Hi-Stories”, Proiectul StudNatura în parteneriat cu BCU Cluj, Cenaclul ASPH, Şcoala Altfel, Concursul pentru liceeni “Spune povestea, locului tău”, Revista PhiloHistoRiSs, am aderat la Uniunea Studenţilor din România (cea mai mare federaţie studenţească din ţară). De asemenea am participat la acţiuni umanitare cum au fost cele de Ziua Internaţională a Voluntariatului şi Campania “Hai la o cafea!”.
Ne-am dorit un proiect prin intermediul căruia să creăm punţi de legătură între centrele universitare ale ţării, să deschidem un dialog cu colegii noştri de la Bucureşti, Iaşi, Suceava, Oradea, Constanţa, Galaţi, Piteşti, Timişoara. Existenţa asociaţiei a permis încheierea unor parteneriate cu organizaţii studenţeşti din centrele universitare mai sus amintite: Asociaţia Gheorghe Şincai a studenţilor în istorie din Oradea, Liga Studenţilor de la Istorie Iaşi, Asociaţia studenţilor de la Istorie „Dacia” din Bucureşti. De asemenea, ţinând cont de profilul facultăţii noastre, care reuneşte diverse specializări precum Istorie, filosofie, studii de securitate şi relaţii internaţionale, turism cultural, istoria artei, arhivistică, arheologie şi altele, ne-am propus ca dialogul să includă toate aceste domenii de interes şi puncte de convergenţă între studenţi, masteranzi şi doctoranzi din toată ţara.
Ne-a impresionat numărul mare al persoanelor interesate de iniţiativa noastră, astfel că au fost înscrise încă de la această primă ediţie 85 de comunicări, provenind din 11 centre universitare. Entuziasmul nostru a fost menţinut şi am aşteptat cu nerăbdare aceste zile pe care sperăm că ni le vom aminti cu toţii şi le vom păstra în acea parte a memoriei noastre unde depozităm amintirile cele mai fericite.
Mulţumim domnului decan pentru sprijinul pe care ni l-a oferit în această perioadă, le sunt recunoscător tuturor membrilor Asociaţiei PhiloHistoRiSs pentru implicarea lor şi de asemenea partenerilor noştri care au crezut în obiectivele propuse de noi şi ne sunt alături: Editura Argonaut, Editura CA Publishing, Uniunea Studenţilor din România, Festivalul Unifest, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Direcţia Patrimoniu Cultural Universitar (UBB), Transilvania Reporter, Cluj.com, Asociaţia Clujului Medieval, Asociaţia “Gheorghe Şincai” a Studenţilor în Istorie Oradea, Asociatia Studentilor la Istorie “Dacia” Bucureşti, Liga Studenților de la Istorie Iași. În urma parteneriatului cu Muzeul Etnografic al Transilvaniei şi Direcţia Patrimoniu Cultural Universitar (UBB), toţi participanţii de la această conferinţă vor putea vizita gratuit, pe baza ecusonului, Muzeul Etnografic, Muzeul Botanic, Muzeul de Mineralogie, Muzeul de Paleontologie, Muzeul Universităţii, Muzeul Vivariu şi Muzeul Zoologic.