Echipa

Consiliul Director:

PREȘEDINTE: Marius Mureşan 

10639723_1551350425102776_6849402264929477839_n

Înfiinţarea acestei asociaţii reprezintă unul dintre cele mai frumoase lucruri care s-au petrecut în facultatea noastră în ultima perioadă. Meritul unei astfel de iniţiative este de a crea o punte de legătură între studenţii de la diverse specializări şi cu interese/pasiuni diferite.

Cât despre mine, nu ar fi multe de spus. Sunt pasionat de istorie (dacă era vreun dubiu )…în special de istoria contemporană (perioada comunistă, post-decembristă, relaţii internaţionale). Îmi place să cred că derulând pagini de istorie, ne descoperim pe noi, ne revendicăm identitatea. Aşa că, „Haideţi să facem împreună ISTORIE!”

VICE-PREȘEDINTE: Elena Alexandra Jalbă  (coord. Dept. Educațional-Social)

10822260_741690812588879_767633023_n

Sunt o persoana visatorare, prietenoasa si imi place sa cunosc oameni noi. Motivul pentru care am ales sa fac aceasta facultate este pentru ca imi doresc sa invat cat mai multe lucruri noi. De asemenea, consider ca ma poate ajuta in formarea mea ca persoana responsabila de toate actiunile intreprinse.
Sunt o persoana prietenoasa si deschisa in a cunoaste persoane noi.In timpul liber imi place sa desenez. Nu il consider un mare talent, insa asta ma face sa ma simt bine si asta cred ca e tot ce conteaza.
Sunt bucuroasa ca fac parte din aceasta echipa frumoasa si sper sa fiu cat mai mult de ajutor.

VICE-PREȘEDINTE:  Denisa Maier (coord. Dept. Comunicare și PR)

17357084_1641081219242603_1893719619_o

 

Sunt o persoană responsabilă, determinată şi îmi place ca totul să fie planificat până la ultimul detaliu. Îmi place să cunosc oameni, să îi ascult şi să iau câte ceva frumos de la fiecare. Doresc mereu să îmi depăşesc limitele, să dau tot ce am mai bun pentru ca la final să fiu mândră de reuşitele mele.

Fără muncă şi implicare nu cred că se poate obţine ceva frumos şi de calitate.
Consider că este mai important să înveţi să îi asculţi pe ceilalţi, să îi ajuţi, să încerci să faci ce ţine de tine şi aşa o să ajungi să te cunoşti mai bine pe tine şi o să descoperi care este de fapt scopul tău.

 

 

VICE-PREȘEDINTE: Marina Trufan (coord. Dept. Fundraising și Scriere de Proiecte)

M.

Niciodată nu am reuşit să mă definesc, să pot spune că sunt cumva sau ceva. Ştiu doar că îmi plac poveştile frumoase, oamenii creativi şi istoria. Asociaţia este locul unde cele trei se întâlnesc şi sunt mândră că fac parte din echipă şi sper să pot ajuta să construim prietenii, poveşti, valori şi proiecte.

Îmi place literatura pentru că mă ajută să evadez din rutină şi poezia pentru că îmi transformă stările sufleteşti în versuri. Îmi place să călătoresc şi să descopăr. Îmi plac zâmbetele sincere şi oamenii diferiţi.  Îmi plac cuvintele mari însă niciodată nu le pot exprima pe toate, la timp, aşa cum mi-aş dori, iar dacă aş fi un citat, cred că aş fi : „Don’t be easy to define. Let them wonder about you. “

SECRETAR: Florina Sas

17273942_782681528551754_456786003_oÎmi place să cred despre mine că sunt o persoană ambițioasă, puternică, determinată și organizată. Îmi place muzica, să citesc, să visez, să zâmbesc și să râd. Am ales Facultatea de Istorie pentru că era dorința mea din clasa a 10-a și până acum nu regret nimic; cred că nimic nu mi s-a fi potrivit mai bine. Când vine vorba de implicarea în activități care presupun interacțiunea cu persoane pe care nu le cunosc , ezit mereu. Consider atât venirea la facultate, cât mai ales implicarea în asociație provocări care m-au scos din zona mea de confort, care m-au ajutat să cunosc oameni noi, să devin mai deschisă și mai curajoasă când vine vorba de marele meu coșmar: vorbitul în public.

Vorbind despre ceea ce vreau să devin în viitor, opțiunile mele se schimbă de la o zi la alta; asta nu pentru că aș fi vreo capabilă să devină orice, ci pentru că descopăr mai mereu lucruri care mă fascinează. Vreau să îmi trăiesc viața astfel încât să nu am regrete mai târziu și gândindu-mă la acțiunile mele, fie greșeli sau nu, să fiu mândră de faptul că ele m-au ajutat să devin ceea ce sunt.

Membrii fondatori:

Iulia Puie 

10814326_894841000534766_359536641_n

Doctorat, An I

Pe parcursul anilor de studiu mi-au starnit interesul mentalitatile colective si antropologia, astfel ca am ales ca subiect de cercetare pentru lucrarea mea de licenta, iar in prezent pentru disertatie, problema eutanasiei. In ciuda faptului ca aceasta tema,destul de sumbra, m-a cucerit de-a dreptul, eu sunt o fire vesela si sociabila, imi place sa cunosc oameni noi, sa ma implic in diverse activitati si sa invat mereu ceva nou.

Voluntariatul este o parte foarte importanta a vietii mele. Momentan sunt membra a Asociatiei Clujului Medieval si coordonatoare a Campaniei Hai la o Cafea!, iar in trecut am fost voluntar si ghid al expozitiei „Regele urmarit-Regele Mihai I in dosarele securitatii”. Acestea m-au ajutat sa-mi dezvolt abilitatile de comunicare cu oamenii, sa-mi stapanesc emotiile, dar si sa-mi fac noi prieteni.

Imi doresc foarte mult ca in cadrul ASPH-ului sa invatam cu totii sa fim prieteni si sa ne acceptam cu bune si cu rele  si sa crestem frumos, impreuna, ca o mare familie ce suntem!

Maria  Frînc 

Fotografie1552

Doctorat, An I

„Nimic nu e imposibil, există ce vrei şi ce nu vrei” sau „Trebuie să urci cât mai sus dacă vrei să vezi foarte departe, trebuie să încerci să faci totul” . Acestea sunt doar câteva din aforismele care mi-au ghidat paşii în viaţă, care mi-au dat curajul de a accepta provocările şi de a vedea toate uşile care mi se deschid prin oamenii frumoşi pe care îi întâlnesc. Voluntariatul a fost pentru mine o provocare, o descoperire a mea însămi şi a lumii în care trăiesc. Nu credeam că sunt în stare să duc la bun sfârşit mai multe planuri în acelaşi timp, dar prin voluntariat am văzut că se poate. Putem să dăm culoare lumii în care trăim, putem să ne implicăm pentru binele comunităţii, putem face tot ce ne dorim cu adevărat, pentru că „tinereţea e vârsta faptelor mari”, aşa că: să n-o irosim !

Paula Cotoi 

P1330483

Doctorat, An I

De pe vremea când exista Fox Kids, pe lângă replicile din Viața cu Louie, mi-a ramas în minte vorba pisoiului Eek: Niciodată nu strică să ajuți! Într-un fel, am încercat să-mi asum asta făcând voluntariat. Am avut parte de o rețea de oameni cu inițiativă, de experiențe care m-au scos din zona de confort  și provocări ce mi-au sporit încrederea în mine. Treptat, am devenit mai atentă la procesele prin care ne dezvoltăm  și am făcut o pasiune pentru educația non-formală și învățarea experiențială. Sunt lucrător de tineret, am participat la seminarii și training-uri internaționale pe teme ca participărea civică activă și angajabilitătatea tinerilor, la module de formare pe educație non-formală și scriere de proiecte. În cadrul Asociației Dreams for Life, am facilitat  workshop-uri și sesiuni de teambuilding și animație socio-educativă pentru tineri. Tot ce m-a învățat mediul ONG, vreau să investesc în ASPH.  Plusez cu energie, creativitate, dor de locuri neumblate, drag de cărți și cultură, pasiune pentru paleografii, câteva acorduri de chitară și entuziasm.

Georgiana Coroian 

10748633_757996947581916_1747824143_n

Doctorat, An I

Domeniul meu de interes este viziunea asupra căsătoriilor interetnice între români și maghiari în Transilvania, în a doua jumătate a secolului al XIX-lea, în special în presă și literatură.

Momentan mai fac parte din Asociatia Clujului Medieval care se ocupă de reconstrucție medievală și sunt coordonator  al campaniei ”Hai la o cafea!”. Am mai facut voluntariat la Muzeul Național de Istoria a Transilvaniei, dar și la alte evenimente, precum ”Regele urmărit”.

Andrei Faur

10303365_1546003922304093_4445482049883533449_n

 Doctorat, An I

Sunt pasionat de istorie și literatură, îmi place mult să descopăr locuri noi și să mă redescopăr pe mine în ipostaze diferite. Cred că fiecare om se dezvoltă armonios doar prin confruntarea cu noi provocări și colaborarea cu alții în proiecte comune. Am intrat în Asociația Philohistoriss cu gândul că astfel voi intâlni asemenea oportunități de a mă dezvolta și de a fi mai pregătit pentru provocările pe care viața mi le va așeza în cale.

Romeo Moldovan

10806961_905602499450549_805031826_n

În prezent sunt doctorand al Facultăţii de Istorie şi Filosofie,  sub coordonarea profesorului universitar doctor Toader Nicoara cu teza „Atitudinea în faţa morţii reflectată în testamentele din Transilvania secolelor XVI-XVIII”. Din anul 2008 deţin funcţia de Student Senator al Facultăţii de Istorie şi Filosofie. Sunt, totodată, membru al Comisiei de Coduri si Regulamente a Senatului Universităţii Babeş-Bolyai, membru al Seminarului de Antropologie Istorică şi al altor comisii de reprezentare a studenţilor la nivel de facultate şi universitate. Am făcut parte sau am fost organizator a unor conferinţe ştiinţifice şi a unor campanii cu rol umanitar şi social.

Cătălin Horotan

10751821_818209738239200_505539136_n

Voluntariatul este una dintre pasiunile mele, motiv pentru care voi striga PREZENT când se aduce în discuție vreun program interesant . Imi place să organizez evenimente, iar când nu fac asta cu siguranță călătoresc pe undeva , de aceea prietenii mei mă strigă, mai în glumă, mai în serios,  „Seful Gării”.

Cătălina Covaciu

Paula Neagu

Membri:

RESPONSABIL HR: Denisa Maier

Relaţii Internaţionale şi Studii Europene, anul III
Sunt o persoană responsabilă, determinată şi îmi place ca totul să fie planificat până la ultimul detaliu. Îmi place să cunosc oameni, să îi ascult şi să iau câte ceva frumos de la fiecare. Doresc mereu să îmi depăşesc limitele, să dau tot ce am mai bun pentru ca la final să fiu mândră de reuşitele mele. Fără muncă şi implicare nu cred că se poate obţine ceva frumos şi de calitate.
Consider că este mai important să înveţi să îi asculţi pe ceilalţi, să îi ajuţi, să încerci să faci ce ţine de tine şi aşa o să ajungi să te cunoşti mai bine pe tine şi o să descoperi care este de fapt scopul tău.

Iuga Bianca

10487179_805829902813310_3094386311254649389_n

Istorie, Anul II

Prietenii imi spun Bibi. smile emoticon Ma consider o persoana ambitioasa si foarte sociabila. Imi place sa cunosc si sa interactionez cu cat mai multi oameni.
Sunt pasionata de istorie , dar in acelasi timp imi plac foarte mult calatoriile, lectura, muzica si dansul.
Unul dintre ultimele lucruri pe care le-am invatat, este sa pretuiesc timpul. Timpul nu poate fi cumparat sub nicio forma !
Motto-ul dupa care ma ghidez in viata:
“Viata e arta de a desena fara radiera” !

Martin Mihai

10822478_994199950596951_1848907738_n

Studii de securitate, Anul III

Sunt o fire veselă, sunt prietenos, imi place să cunosc oameni noi, uneori sunt timid, și imi place să pun suflet in ceea ce fac.
De asemenea, imi place foarte mult cititul și iesirile in oras cu prietenii mei.
Motto-ul meu este: Dacă vrei sa fii respectat, respectă!!!

Petrde Beatrix

10696231_4734337893217_7145358028996953341_n

Filosofie, Anul III

Sunt studenta in anul trei la Psihologie si in anul doi la Filosofie. Am ales sa urmez aceste doua facultati deoarece imi doresc sa stiu cat se poate mai bine cum functioneaza mintea umana, fiindca “in jurul omului pivoteaza totul”, asa cum zicea si Constantin Noica. Omul e cea mai frumoasa si mai complexa fiinta dintre toate cate exista, prin urmare nu cred ca ne putem limita la un singur domeniu in incercarea de a-l descifra. De-a lungul timpului am avut mai multe hobby-uri, insa singurul care a ramas constant e cititul.
Ma bucur ca s-a lansat in facultatea noastra Asociatia Philo-historiss si sper sa facem o echipa cat mai buna!

Petcu Bogdan

petcub

Filosofie, Anul II

Sunt o persoană ca o fereastră deschisă: simplă, uneori curată sufletește, alteori nu. Până recent nu mă credeam social, dar curgerea vremii te învață mai bine ce să știi despre tine.
Îmi place să citesc și să scriu. Îmi place să fiu singur și-mi place să fiu alături de oameni care îți pot spune sincer ce gândesc despre tine.
Îmi place să fiu eu. Să acționez cum simt într-un oarecare moment, fără a fi anarhic. Îmi plac excesele, căci tinerețea fără lipsă de măsură nu e tinerețe.
P.S.: M-am săturat de lâncezeală. Nimic nu e degradant astăzi, ci doar nerealizat. Și vom realiza, sper, aici nefăcutul.

Rusu Cătălin

10698431_747559078626979_8990827510577884310_n

Istorie, An III

Iubind in acelasi timp istoria si filosofia, in cadrul perioadei mele studentesti din Facultatea de Istorie, ma dedic in fiecare zi cautarii unei sanse prin care pot combina cele doua materii. Din punctul meu de vedere, infiintarea acestei asociatii imi ofera sansa sa-mi exprim ideile, conceptele, dar si noile perspective de care atat istoria, cat si filosofia, in mare parte, au nevoie. Insasi posibilitatea unei cunoasteri depline – desi utopica – este cheia intelegerii, aspirantii la eternitate regasindu-se in noi. Ambitia mea este sa ajung sa predau filosofia istoriei in cadrul Universitatii Babes-Bolyai, desi, constat cu dezamagire lipsa ei din cadrul structurii facultatii. Probabil unii se vor intreba de ce neaparat studierea acestei laturi? Istoria evenimentiala nu este totul. Ori cea a economiei, ori a populatiei, ori a mentalitatilor. In cadrul filosofiei, ea este un scop neatins. Istoria nu este a omului. Esenta si scopurile istoriei nu tin de prezenta acestui personaj, ele tin de optica aleasa; istoria este ceea ce este, nu din pricina nu stiu carei existente a omului, ci fiindca ea s-a hotarat pentru un anumit mod de a cunoaste.
Precum spunea Rigoletto din opereta lui Verdi, adresandu-se sfetnicilor ducelui de Mantua: „Iata-ma! Ce mai asteptati?”

Ștefănescu Tudor

11121112_803682633049442_1815193629_n

Masterat, An I
În câteva cuvinte aş putea spune că am urmărit în general să ma ocup de ceea ce-mi place, spre ex. studiul istoriei şi fotografia, dar şi să-mi dezvolt noi abilităţi şi trăsături ca sociabilitatea, comunicarea precum şi alte laturi ale inteligenţei emoţionale.
Vreau să reuşim împreună în proiectele pe care ni le propunem, să rămânem prieteni şi să ne revedem dupa ani şi ani cu amintiri frumoase

Voluntari:

Căliani Dan

Chira Alexandra

Cristian Radu

Horvath Marian

Marginean Rareș

Năclad Teofana-Maria

Neamțiu Anisia Ioana

Pășcuță Dora

Păstae Andrada Elena

Popescu Luminița

Seciu Cristina

Toth Mate

Uja Denisa

Vrabie Cătălina

Alexandru George Alexuțan

Adrian-George Bojescu

Daian Daniel Cutu

Andreea Domide

Maria-Andreea Fărcanea

Razvan Bogdan Gaspar

Oana Adina Ispas

Darius Aurel Iușan

Bogdan Ioan Mateas

Mugurel Mateiciuc

Ioana Mihalache

Vlad Onaciu

Anca Maria Danciu

Florina Sas

Dana Furdui

 Mihaela Halip

Andreea-Ioana Dumitruţi

Cristiana Csapai

Ilinca Serban

Cristina Sona

Heghes Adriana

 Ionuț-Alexandru Maranda

Maria Valentina Hagau

Mădălina Melania Pelcea

Priscilla Oltean

Advertisements

One comment on “Echipa

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s