Cenaclul ASPH

Coord. : Bogdan Petcu

Cenaclul A. S. Philo-HistoRiSs a luat naștere din inițiativa membrilor A. S. Philo-HistoRiSs și își propune o regăsire cu arta. Deschiderea a avut loc în 26 martie 2015 – un început entuziast, cu poeme cu gust de muzică, discuții înflăcărate și speranțe împărtășite ca între prieteni.

11044643_725900377527280_3176783071684384259_o

TABLA DE LEGI SCRISE-N WORD
1. Cenaclul ASPH este un cerc cultural-artistic ce își propune discutarea unor subiecte din larga paletă posibilă a celor două domenii.
2. În cadrul întâlnirilor Cenaclului ASPH subiectele de ordin personal pot fi discutate doar în măsura în care ele au stat la baza unei creații, fără a se ajunge la exagerări intime.
3. Temele de discuție sunt anunțate la sfârșitul fiecărei întâlniri și ele vor reprezenta fundamentul și limitele discuției întâlnirii următoare.
4. Accesul la întâlnirile Cenaclului ASPH este liber, acesta funcționând pe principiul junimist “vine cine vrea, rămâne cine poate”. Cei care doresc doar să audieze au accesul liber, de asemenea.
5. În cadrul Cenaclului ASPH este încurajat spiritul critic și dorită respectarea opiniilor.
6. Criticile vor viza scrierea, respectiv momentul artistic, și nu persoana.
7. Cenaclul ASPH va dispune de un moderator care va asigura un dialog eficient, cursiv și coerent.
* Cele 7 puncte nu funcționează drept principii restrictive, care să intimideze, ci ele prescriu atribuțiile, respectiv responsabilitățile care cad în seama Cenaclului ASPH
** Dincolo de rigiditatea celor 7 puncte, Cenaclul ASPH își propune un joc serios, în sensul în care istoria a dovedit prin junimism că aceasta este o formulă reușită
*** O anecdotă potrivită nu este nicicând exclusă, cu atât mai mult cu cât amiciția nu se desfășoară într-o atmosferă sobră, ci într-un climat al jocului

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s